Használt ruha titkok

Don't be a copycat - inkább légy önmagad!

Inspiráció mára: én így találtam rá ömagamra

2018. május 18. - G.N.

 screenshot_20180515-180230_instagram_1.jpg

És most emelje a kezét a magasba az, akivel már előfordult, hogy „kicsit túlzottan” is inspirálódott valaki stílusából a környezetében.

Oké, kezeket le, ebbe a hibába azt hiszem mindannyian beleestünk már párszor.

Tapasztalatom szerint az első másolási hullám tinédzserkor körül éri az embert. Ez az időszak, amikor éppen csak kiszabadultunk a szüleink által ránk erőltetett stílusból,  amikor is ránk szakad az űr. Az űr, amit úgy is hívhatnánk, hogy a nagy stílus nélküliség, avagy a "Hogyan tovább?" Persze azért vannak olyan kivételesen szerencsések is, akiknek biztos nem okoz gondot az amúgy is hányattatott kamaszkorban saját stílusuk megtalálása. Ők azok, akik már 5 évesen is mereven elutasították a szülői akaratot és akkor is a lila virágos harisnyát vették fel a skótkockás rakott szoknyával, ha szegény Anyukájuk csak rosszallóan csóválta a fejét (megtörtént eset 1996 körül, elkövetője a kishúgom) . De most nem róluk lesz szó.

 

Tovább

Sportolnál? Szuper ötlet! De ne költs vagyonokat a ruhára!

Sportruházat a Green&Go-ban

 

Újból egy olyan ág, amit a legtöbben nem keresnének használt ruha boltban, pedig!

Pedig nagyszerű árú és minőségű termékeket lehet kifogni, ha szemfüles az ember. Sajnos én nem mindig voltam az, sokszor ha beszabadultam egy nagynevű márkaboltba, akkor -ha ügyes volt az eladó- bármit rám tudott beszélni. Az, hogy miért is volt nekem(!) szükségem a legszuperebb high tech polarizált napfényszűrős, mili nano méteres sugárhajtásos nadrágra és a legújabb dizájn szerint kialalakított sport melltartóra, amiről már csak a mellméret növelés funkció hiányzik , máig sem tudom. Nyílván egy hivatásos sportolónak, vagy egy olyan embernek, aki komolyabb fokon űzi a testmozgást, számíthatnak ezek a plusz kialakítások, de ha csak hobbi szinten sportolsz, hidd el, van számos jobb árú alternatíva is, mint nagy márkák  nagyon extra darabjai.

Tovább

Tetoválással az élet Green&Go -(ruhák)ban

Egy igazán vagány lány és a kérdések, amiket feltettetek, feltennétek neki

 _dsc9695.jpg

Olyan könnyen ítélkezünk és olyan könnyen bántunk meg embereket, hogy lassan a világ összes Miatyánkja sem lenne elég, ahhoz hogy feloldozzon minket. Mentségünkre legyen mondva, hogy egy olyan világban, ahol folyamatos ingerek érnek mások különleges, egyedi kinézete által, valóban nincs könnyű dolgunk.

Annak oka hogy manapság szinte "kisujjból csináljuk" a  kritizálást és sajnos része a napi rutinunknak nem más, minthogy évről évre egyre jobban merünk elkülönülni vagy ahogy sokan mondják: kitűnni, egyre szívesebben mutatjuk meg egyéniségünkben rejlő különbözőségeket, fittyet hányva arra, hogy majd mit gondol a világ rólunk és mennyire botránkoztatjuk meg a szomszéd Piroska nénit.

manapság szinte "kisujjból csináljuk" a  kritizálást és sajnos része a napi rutinunknak

Amíg régen a nadrágot csak a férfiak hordták és minden nő ugyanazt az outfittet viselte -nehogy a városi pletyka része legyen egy szokatlannak mondható ,esetleg 10 centivel rövidebb szoknya miatt- nem volt nehéz befogni a szánk, már ami mások külsejét illeti és szabadon pazarolhattuk tovább a szót a megint túl hosszúra nyúlt vasárnapi mise miatt.

Tovább

Ildi visszatért: bemutatja tavaszi kedvenceit :)

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy borongós, hideg januári vasárnap, amikor 3* Green&Go-s királylány egy jó ügy érdekében modellt állt a hercegnek, aki az Óperencián túlról** érkezett.

 

*: Na jó, csak 2 királylány, a harmadik viszont bőszen segédkezett. :)

**: "csak" Salgótarjánból.

Tovább

5 dolog, amit sose gondoltunk volna, hogy MINDIG eladunk

Sokszor már a zsákok bontásánál látjuk, mik lesznek azok a termékek, amikre biztosan nagyon gyorsan fogtok lecsapni. Persze akadnak kivételek....lássuk, mik azok, amiknek nálunk ganatáltan sikere van:

woman-3271589_960_720.jpg

Tovább

Gyermekruha vásárlás használtruha üzletben- avagy többet,jobbat,olcsóbban!

Üzleteinkben a gyerekruhák sikeréhez kétség sem férhet. Viszont az, hogy mire figyeljünk, ha ilyen darabokat vásárolunk nagyon is kulcskérdés. Sajnos én ebben a témában nem vagyok kompetens, ezért valaki olyan írta ezt a cikket, aki ismeri a gyerek ruhák minden csínját-bínját és otthon van a használt ruhák világában is. Ő nem más, mint Szandra, a budapesti Green&Go első üzletvezetője, az én alsó tagozatos osztálytársam és az az ember, aki anno rászoktatott a light colára. (update: mióta nem felügyel, visszaálltam az eredetire :( )

Mostantól a gyerekruha témakörben ő fog Nektek cikkeket írni, fogadjátok nagy-nagy szeretettel első írását és ostromoljátok őt nyugodtan a kérdéseitekkel. :)

Minden szülő szeretne megadni mindent a gyermekének a lehetőségeihez mérten, hiszen ők a legfontosabbak számunkra, akikért bármit megtennénk. Érdemesebb mindenből a drágábbat választani? Vajon a magasabb ár egyet jelent a jobb minőséggel?

Tovább

Próbababák avagy a mi morning routinunk

 

Az átlagember reggeli rutinja a következő:

-ébredés

-kávé

-készülődés

-reggeli

-esetleg még egy kávé

-munkába indulás

és aztán munka, munka, munka

 

És ilyen egy Gringós lányé:

-ébredés

-kávé (közben gondolkodás, hogy mit adok ma a próbabákra)

-készülődés (közben tovább gondolkodás, hogy azok a ruhák, amiket kitaláltam a „fehér babákra” megvannak-e még)

-reggeli (nyugalom percei, amikor képzeletben vállon veregetem magam, hogy habár még csak 1 órája vagyok ébren, máris szuper munkát végeztem, minden babára ütős szettet szedtem össze és ezért (mégjó!), hogy valami kitüntetést érdemelnék, de minimum egy Hawaii vakációt)

-az extra kávét kihagyom, mert már csak azon gondolkozom, hogy illik-e fűszoknyában menni az esti koktélozásra?! Végülis mindegy, Hawaii-on mindenki azt csinál, amit akar..

-munkába indulás, mialatt fejben összerakom, hogyan terjesszem G. elé, hogy Hawaii nem is olyan drága, biztos ott még jobb cikkeket lehetne írni, elvégre teljes inspiráció az egész hely és amúgy a cég imidzsének is jót tenne, ha esetleg a homokos tengerparton fotóznám a facebook-os szetteket (Nadenem?????)

-munka első 5 perce (amikor rájövök, hogy 1 darab ruha nincs meg a nagy tervezetből és egyébként kihagytam Samanthát (oldalsó kirakat, zöld baba, az új csaj), aki így jobb híján pőre testén megcsillanó fényeket tudná csak viselni, a Hawaii gép meg már elment, úgy egy órája.

 

Oké, inkább majd holnap telefonálok…

 

És akkor ami ezután jön: avagy mi jön ezután?

 

Tovább

5 márka, amit itthon csak a használt ruha üzletekben szerezhetsz be

 

A használt ruhával foglalkozó boltok egyik előnye- a sok közül-, hogy olyan márkákkal találkozhatunk, amiket itthon máshol még nem tudunk megvásárolni. Íme a kedvenceink:

 

Tovább

Kisgyerekek üzennek a kabát zsebükben- avagy kincsek, amikre válogatás közben bukkantunk

 

img-b02f94d1a919533b2081163fb074eb71-v_1.jpg

Nem tudom te hogy vagy vele, de én azokat a ruháimat, amiket tovább készülök adni, rendre kimosom, kitisztítom, majd szépen hajtogatva egy csinos papírszatyorban eljuttatom az általam kiválasztottnak.
Ámde, nem mindenki csinálja ezt így. 
Ennek lehet az oka oda nem figyelés, nem törődömség vagy akár hirtelen felindulásból elkövetett ruha adományozás is (például egy igen csúnya szakítás után …)
pl_6.jpg
Nos, éppen ezért találnak a világ minden táján furábbnál furább dolgokat egy-egy ruha kupacban, néha egész megmagyarázhatatlan dolgok kerülnek elő a kabát vagy nadrágzsebekből, de nézzük a leggyakoribbakat.

Tovább

Webshopok világa…miért lett ilyen népszerű az online vásárlás?

dog-2983021_340.jpg

Egyszer el kell kezdeni....

 

Az online vásárlás legnagyobb szkeptikusa én vagyok…vagyis voltam úgy 5 évvel ezelőttig. Semmit nem vásároltam az internetről és elképzelni sem tudtam, hogyan lehet bármi olyat megvenni, amit nem fogtam meg a saját kezemmel, nem szagoltam, tapintottam.

A barátnőim viszont ezzel egy időben rendre szerezték be azokat a dolgokat, amiket más csak egy nagyobb külföldi shopping túra alkalmával tud magáévá tenni. Olyan márkák lapultak a gardróbjaikban, amiket Magyarországon nem árulnak és olyan könyveket olvastak, amiket nálunk nem adtak ki. Mindezt úgy csinálták, hogy még plusz idő sem kellett ezeknek a számomra rendkívülinek mondható holmiknak a megvásárlásához, mert akár ebédszünetben az irodában, a buszon, a metrón esetleg egy pihentető fürdő alkalmával – igen, ilyen is van – nyomtak rá a kis ujjukkal a „megrendelem” gombra. Én is akartam ilyen időmilliomos vásárló lenni ,szóval nem volt mit tenni, el kellett kezdenem nekem is online vásárolni.

 A nagy döntés meghozatala után egy viszonylag biztonságosnak tűnő dolog megrendelésével kezdtem: megrendeltem egy könyvet. A könyv gyönyörű állapotban meg is érkezett, én pedig alig vártam, hogy valami újabb különlegességre tegyek szert.

Második körben -az első sikerélményem után- egy sálat rendeltem. Ezzel sem volt gond. Majd egy ruhát rendeltem.. majd még egyet és még egyet.  És rendelek a mai napig.

Kevés idő+sok munka+a tudat, hogy be kell vásárolnod=

100% frusztráció

 

Tovább
header nav li a { padding: 12px 0px !important; font-size: 11px !important; }