Használt ruha titkok

5 márka, amit itthon csak a használt ruha üzletekben szerezhetsz be

2018. március 14. - G.N.

 

A használt ruhával foglalkozó boltok egyik előnye- a sok közül-, hogy olyan márkákkal találkozhatunk, amiket itthon máshol még nem tudunk megvásárolni. Íme a kedvenceink:

 

Tovább

Kisgyerekek üzennek a kabát zsebükben- avagy kincsek, amikre válogatás közben bukkantunk

 

img-b02f94d1a919533b2081163fb074eb71-v_1.jpg

Nem tudom te hogy vagy vele, de én azokat a ruháimat, amiket tovább készülök adni, rendre kimosom, kitisztítom, majd szépen hajtogatva egy csinos papírszatyorban eljuttatom az általam kiválasztottnak.
Ámde, nem mindenki csinálja ezt így. 
Ennek lehet az oka oda nem figyelés, nem törődömség vagy akár hirtelen felindulásból elkövetett ruha adományozás is (például egy igen csúnya szakítás után …)
pl_6.jpg
Nos, éppen ezért találnak a világ minden táján furábbnál furább dolgokat egy-egy ruha kupacban, néha egész megmagyarázhatatlan dolgok kerülnek elő a kabát vagy nadrágzsebekből, de nézzük a leggyakoribbakat.

Tovább

Webshopok világa…miért lett ilyen népszerű az online vásárlás?

dog-2983021_340.jpg

Egyszer el kell kezdeni....

 

Az online vásárlás legnagyobb szkeptikusa én vagyok…vagyis voltam úgy 5 évvel ezelőttig. Semmit nem vásároltam az internetről és elképzelni sem tudtam, hogyan lehet bármi olyat megvenni, amit nem fogtam meg a saját kezemmel, nem szagoltam, tapintottam.

A barátnőim viszont ezzel egy időben rendre szerezték be azokat a dolgokat, amiket más csak egy nagyobb külföldi shopping túra alkalmával tud magáévá tenni. Olyan márkák lapultak a gardróbjaikban, amiket Magyarországon nem árulnak és olyan könyveket olvastak, amiket nálunk nem adtak ki. Mindezt úgy csinálták, hogy még plusz idő sem kellett ezeknek a számomra rendkívülinek mondható holmiknak a megvásárlásához, mert akár ebédszünetben az irodában, a buszon, a metrón esetleg egy pihentető fürdő alkalmával – igen, ilyen is van – nyomtak rá a kis ujjukkal a „megrendelem” gombra. Én is akartam ilyen időmilliomos vásárló lenni ,szóval nem volt mit tenni, el kellett kezdenem nekem is online vásárolni.

 A nagy döntés meghozatala után egy viszonylag biztonságosnak tűnő dolog megrendelésével kezdtem: megrendeltem egy könyvet. A könyv gyönyörű állapotban meg is érkezett, én pedig alig vártam, hogy valami újabb különlegességre tegyek szert.

Második körben -az első sikerélményem után- egy sálat rendeltem. Ezzel sem volt gond. Majd egy ruhát rendeltem.. majd még egyet és még egyet.  És rendelek a mai napig.

Kevés idő+sok munka+a tudat, hogy be kell vásárolnod=

100% frusztráció

 

Tovább

Öltözz pirosba, itt a Valentin nap!

A piros színnek ereje van.

love-1516601_340.jpg

 

Két ünnep van a naptárban, amikor szinte kötelező pirosat viselni : Karácsony és Valentin nap.

Az emberek túlnyomó része szívesen is vesz részt az ünnepekre való készülődésekben, viszont a másik részük a háta közepére sem kívánja a glitterekkel díszített szerelmes üdvözlőkártyákat, ami akár egy csillámpóni születésnapi meghívójának is éppen megfelelő lenne.

Akárhogy is, a szerelmet megünnepelni mindig nagyszerű dolog, még akkor is, ha éppen egyedül van az ember, hiszen a jelenlegi állapot sosem zárja ki, hogy holnap talán máshogy lesz. Vagy éppen holnapután.

Ünnepeld és vonzd be a szerelmet piros ruhákkal

 

Viselj pirosat, mert…

a piros szín erőt ad.  Pszihológusok szerint ez a legerőteljesebb szín, melegséget sugároz, kreativitásra sarkall, energiával tölt fel és nem utolsó sorban vágykeltő hatású.

És még azért is, mert…

még mindig a 2017-es head-to-toe red trend hatása alatt vagyunk. Hirtelen a piros lett az új fekete és az egyébként monokróm színekben élő divatbloggerek is sorra jelentették meg a piros ruhás fotóikat és  a vörös szőnyeg sem volt soha még ennyire vörös, mint az elmúlt pár hónapban.

 

Egy kis inspiráció, így hordják kedvenc hírességeink a pirosat:

 

 

new_phototastic_collage.jpg

 Gigi Hadid is imádja a piros színt, akár a vörösszőnyegen, akár utcai viseletként.

 
1020_4.jpg 

Miranda Kerr stílusa számomra mindig is példaértékű volt. Imádom az összes outfit-jét és Instagramon is több olyan oldalt követek, ahol az ő street style képeit osztják meg. Szerintem tévedhetetlen, ami a divatot illeti.

Japánban tett látogatása alatt pirosban volt káprázatosan elbűvölő. Az egyszerű szabású Alaïa ruháját egy fehér Manolo Blahnik magassarkúval párosította.És milyen jól tette!

 

1020_1.jpg

Margot Robbie is az egyszerű szabásvonalakra szavazott, amikor emelett a piros Versace kosztüm mellett döntött, amihez Nicholas Kirkwood szandált húzott.

 

1020_3.jpgA Hadid lányok fiatalabbik tagja megmutatta a világnak mit is jelent az igazi head-to-toe red trend, hiszen talpig pirosban érkezett a Párizsi divathéten a Lanvin bemutatójára, megkoronázva a szettet egy 90-es évek divatját idéző napszemüvegben.

 

dakota-johnson-20.jpg

 A BAFTA díjátadóra Dakota Jonhson, a szürke 50 árnyalatának sztárja egyik kedvenc tervezőjétől, Diortól választotta ezt a gyönyörű spagettipántos darabot.

 Ha még be kell szerezned a te idei piros holmidat

 

A megfizethető darabok: csapj le ezekre a szuper piros ruhákra a Green&Go webáruházából

 

....és kombináld őket feketével, fehérrel, szürkével vagy öltözz te is tetőtől-talpig pirosba, ahogy a sztárok teszik.

unnamed_1.jpg

unnamed_2.jpg

unnamed_3.jpg

unnamed_4.jpg

unnamed.jpg

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

 

Vásárolnál Nálunk? A távolság nem akadály!

Itt megteheted: Green&Go webáruház  

 

img_20180208_162640_1.png

 

.

Így beszélünk mi- Green and Go nyelvezet

avagy igaz-e, hogy nyíg a gyerek?

 

screenshot_20180207-172716.png

A budapesti Green&Go nyitásánál és az azt követő 1-2 évben többnyire salgótarjániakkal dolgoztunk együtt, ezért fel sem tűnt, hogy bizonyos szavakat mi másként, másra használunk, mint az ország többi pontján élők.

Az első felismerés akkor ért minket, amikor megérkezett hozzánk Cuki. Egyrészt nem értett néhány kifejezést másrészt romániai származása miatt új szavakat hozott az életünkbe.

Majd jött hozzánk Zsóka Dombóvárról és ő is hozzáadott néhány új igét és jelzőt, aztán megjelent Homér Niki is Abaújszántóról és végleg elveszítettük a fonalat, hogy most mik is azok a szavak, amiket mi használunk rosszul és mik azok, amiket ők....

 

Ezért fordulhat elő, hogy miközben a vállfákat lapozgatod, a következőket hallod:

"Blablablaa, igaz-e?"

 

Az "igaz-e" használata köztünk a legelterjedtebb. Nem tudom eldönteni, hogy ez tipikus nógrádi mondatkiegészítés vagy csak nálunk kezdte el valaki és a többiek pedig beálltak a sorba, de az biztos, hogy nagyokat derültek rajta nem salgótarjáni társaink. Persze mostmár ők is így használják:

"jó lett a próbababa, igaz-e?"

20180112_101152.jpg

"Megyek a Farmba,veszek PISZKÉT!"

 

A piszke nálunk Tarjánban gyerekkorom óta piszke. Sose merült fel még csak halvány lehetősége sem annak, hogy ennek a számomra nagyon finom gyümölcsnek nem ez a becsületes neve. Márpedig a piszkét a legtöbben így ismerik:

Egres!

Na és amikor azt hiszed, hogy már mindent tudsz és nem érhet meglepetés, így szól egyik munkatársunk:

"Jaaaa! Hogy köszméte!"

Hát így legyen okos az ember! Mindenesetre nálunk akkor is piszke szószt kapsz a sült húshoz és punktum.

screenshot_20180207-173427.png

"Nálunk is voltak PUSIK"

 

A pusi mifelénk egyet jelent a malaccal, kisdisznóval. Salgótarján melletti falukban élő nagyszüleinknek rendszerint volt is ilyen állatuk, akit elnevezhettünk (pl. Béla és Lóhere ,élt: Ludányhalászi), ételt készíthettünk nekik a fészerben lévő zsákok tartalmából és minden otthoni nagyszülői látogatás alkalmával bőszen érdeklődtünk hogylétük iránt. 

Aztán eljön az idő, amikor már csak arra emlékszel, hogy egy szomorú őszi hétvégén közlik veled a hírt, hogy Béla és Lóhere elment megnősülni, te meg csak a könnyeiddel küszködve  szomorúan tunkolod tovább a friss hurkát a mustárba.

Egyszóval RIP pusik.

90254269ec1f632b9cf13abb2e4a4e89.jpg

"Megcsinálom a cipős polcokat, mert össze van GÓRVA!"

 

Ezt a mi drága Nikolunk hozta be a Green&Go-s köztudatba, méghozzá Szántóról. Mikor először hallottam kisebb sztrókot kaptam, hogy mi lehet az az állapot, amihez új szót kellett alkotni. Leszakadt a polc? Vagy valaki szétöntötte a teljes felületeten a friss kávéját? Esetleg egy vásárló rosszulétének nyomait őrzi? 

Nyugi, nem.

Összegórva csak azt jelenti, hogy rendetlenség van, káosz, rumli- ahogy tetszik.

img_20171212_170919_2.jpg

"Nyíg a gyerek!"

 

Szintén az előbb említett illetőhöz köthető a "nyíg" kifejezés is. Én meg voltam győződve az első pár alkalommal arról, hogy csak félre hallok, és biztos Nikol azt mondja: sír a gyerek.. Hát nem! Habár a nyíg valóban rokon értelmű vele, mégiscsak egy újfajta kifejezés a pityergésre.

 

"Összemenesztette"

 

Egy korábbi cikkem kapcsán Zsóka megkérdezte, hogy mi az, hogy "összetöpörítette"? Hát, hogy nagy volt és kicsi lett- magyaráztam.

"-Ja! Hogy összemenesztetted!"

Tehát összemenesztetted : made in Dombóvár. 

screenshot_20180207-173344.png

"Jó a csurkád!"

 

Szintén Zsóka E-nek. Nem a csukád, hanem a ....

BEFONT HAJAD!

"Megyek lekapcsolom a pilácsot"

 

Ez K. szavajárása. Én ezelőtt soha nem hallottam ezt, úgyhogy fogalmam sem volt, hogy a fűtést fogja lekapcsolni, a vizet zárja el (sose lehet tudni...) vagy a lámpát kapcsolja le. Utóbbi nyert, de én továbbra is azt tartom, hogy egy fiatal(haha, persze) tarjáninak a pilácsról maximum elég ha egy jófajta sütemény jut az eszébe. A lámpa márpedig  akkor is lámpa.

 

Habár rengeteg ilyet hangzik el a boltban, nekem ennyi jutott az eszembe hirtelen, de legalább így is kaphattál egy kis ízelítőt abból, hogy néz ki egy Green&Go-s műszak, 

igaz-e? :)

 

Vásárolnál Nálunk? A távolság nem akadály!

Itt megteheted: Green&Go webáruház  

 

Ne feledd, még tart a játékunk Facebook oldalunkon, ahol 15% kedvezményt kapsz, következő vásárlásod végösszegéből, ha megírod nekünk a véleményed.

insta_tavasz.jpg

15_kedvezmeny_1.png

kovess_minket_facebookon_2.png

Pelenkatorta Green&Go módra

Vagyonok helyett itt a low budget megoldás

Nagyon sokáig el sem tudtam képzelni, mit is jelent az, hogy pelenkatorta... Egy pelenka alakú torta? Vagy valamilyen újfajta tortakészítési eljárás, amiben a tejszínes lapok úgy illeszkednek egymásra, mint az egyik kedvenc süteményben, a mille feuille-ben? 

A válasz : nem. Nagyon nem. 

A pelenkatorta, amit a legtöbben csak az amerikai filmek babaváró bulijairól ismernek, egy nagyszerű ajándék, amivel megajándékozhatjuk a kismamákat vagy akár az újdonsült szülőket is. Habár külsőre igazán nyálcsordítónak tűnnek, mégsem ehetőek, ellenben bennük van minden, amire az apróságnak és a szüleinek szüksége lehet.

A design és a külalak mindig egyéni igény alapján van kialakítva, tekintettel például arra, hogy milyen színű a picúr szobája vagy milyen mese motívumok vannak a falon. A lehetőségek tárháza végtelen!

Egy nagyon kedves vásárlónkról(barátunkról) már egy ideje tudjuk, hogy ezekkel a nagyszerű "tortákkal" foglalkozik szabadidejében, ezért nem is ért minket váratlanul, amikor behozott a boltba megmutatni egy ilyen szépséget. A csodálkozás viszont annál nagyobb volt, mikor megláttuk, hogy ez a torta a Green&Go színeiben pompázik és tartalma a nálunk kapható termékekből készült egy pár hét gyűjtögetés után. 

Fogadjátok hát szeretettel, kedves barátunk és vásárlónk Green&Go pelenkatortáját és a róla készült írást:

LOW  BUDGET pelenkatorta by Green&Go

Nagyot fordult a világ!

Manapság már a turizás kikapcsolódás egy fárasztó nap után. Olyan divatos darabokra tehet szert az ember, amelyek a hazai fast fashion üzletekben nem, vagy csak nagyon magas áron elérhetőek. 

Az én kedvenc turim Budapesten a Mester utcánál található. Az ember feltöltődni jár oda, és az már csak mellékes hogy csodálatos darabokkal térhet haza! Nem csak felnőtt, hanem gyerekruhákat is árulnak, na meg plüssöket, kiegészítőket. Pár hónapja fogalmazódott meg bennem az ötlet, hogy össze kellene állítanom egy: 

LOW BUDGET pelenkatortát.

1gg_1.jpg

Nem akarok senkit ámítani!

Ha valaki turiból szeretné beszerezni a pelenkatortához a kellékeket, akkor bizony jó előre fel kell készülnie, hiszen soha nem lehet tudni, milyen kincseket raknak ki aznap a zsákokból! Így minden alkalommal, amikor ott jártam, elhoztam egy-egy zöld vagy barna darabot. 

Hogy miért is esett a színválasztás éppen erre a két színre? A választ azonnal megtudod, ha ellátogatsz te is erre a helyre! Ahogy belépsz, nem csak a kedvesen köszöntő eladókkal találod szemben magad, hanem rögtön letaglóz a BOLDOG ZÖLD színvilág! Igen, boldog zöld! Az üzletvezető is csak így emlegeti, hallottam. Teljesen igaza van! Az ember akarva-akaratlanul is jobb kedvre derül. Az eladók mindenkihez kedvesen szólnak, és a törzsvásárlók ízlését kívülről fújják, és már az ember elé hozzák a tökéletes darabokat!

Azt már tudjátok, hogy árakat azért nem szoktam kiírni az oldalra, mert folyamatosan változó árakkal dolgozok. Az ár mindig megbeszélés alapján történik, és úgy állítom össze a csomagokat, hogy beleférjenek a megadott keretbe. Most azonban kivételt teszek, hiszen pont az a lényeg, hogy megmutassam, minimális ráfordítással IS meg lehet valósítani egy 2 szintes pelenkatortát, hála a Green and Go-nak!

img_93201831415.jpg

Itt az első fázisképen a bevásárlások végeredményét láthatod. Takarók, bodyk, cérnakesztyű, szundikendő. Igyekeztem úgy befotózni, hogy lásd, a takaró és szundikendő TELJESEN ORIGI, BONTATLAN csomagolású! Bizony, ilyen kincsekre tehet szert az ember, ha jókor érkezik! Persze, alkotás közben jön rá az ember, hogy nem mindenre lesz szükség, így a 3 bodyból csak 2 került fel, a 2 takaróból pedig csak az egyik.

Amin soha nem spórolok az a pelenka! A pelenka minőségéből egy LOW BUDGET összeállítás kedvéért SEM adtam alább, ragaszkodtam a Pampers Premium Care pelenkához. Sokáig nézelődtem neten, hogy valahol esetleg akciósan megvásárolható-e, de 62,4 Ft/db és 56,25 Ft/db-nál olcsóbban nem találtam. A sok fejtörés végül meghozta a gyümölcsét! Eszembe jutott, hogy a facebook-os kismamás csoportokban mennyi minden megunt, kinőtt dolog cserél gazdát! Egy kis keresgélés után találtam is olyan anyukát, akinél a babóca épp kinőtte a kettes méretet, így a fennmaradt több mint fél zacskó pelenkát – némi alkudozás után -33ft/db áron sikerült elhoznom. Ugyebár, két szint esetén ez egyáltalán nem mindegy.

 

img_6320182956.jpg

A legjobban a bontatlan szundikendőnek örültem! Nem is mertem remélni, hogy ilyet találok! És tessék! A szundikendő áldásos tulajdonságairól egy korábbi bejegyezésben már olvashattál, de ha még nem láttad, akkor ide kattintva megnézheted! A majmóca feje, egyébként úgy van kialakítva, hogy bábként is funkcionál, így a szülő életre keltheti a kis kedvencet!

Bodyból pedig kettőt raktam bele, egyrészt mert nagyon jó áron találtam, másrészt meg, mert színben tökéletesen passzolt, harmad részt pedig a body mindig jól jön :) 

11.jpg

 

Számoljunk akkor egy kicsit!

A tortához 56 db pelenkát használtam fel. Ez 33 forintjával számolva: 1.848 Ft
A teljesen új, bontatlan majmos kendő: 450 Ft
Az egyik body 350 Ft-ba, a másik 450 Ft-ba került, összesen: 800 Ft
A szintén teljesen új babatakaró 990 Ft helyett: 841 Ft*
A cérnakesztyű, amely a karmolásoktól védi a babát: 90 Ft
A szalagokra költöttem: 500 Ft
Összesen: 4.529 Ft

*A takarót a most induló, 15%-os AKCIÓ keretében vásároltam. Ha ügyes vagy, még te is elcsípheted. A kedvezmény a vásárlás végösszegéből kerül levonásra.

15_kedvezmeny_1.png

5000 Ft alatt sikerült kihozni egy kettő szintes pelenkatortát!

Hogy érzékeltessem kicsit, miért akkora szó ez, készítettem egy másik számolást, ami egy normál pelenkatortára vonatkozik. (Az értékek persze KÖRÜLBELÜLIEK, nyilván mindig van olcsóbb és drágább lehetőség is!)

56db pelenka: 62 Ft/db ár esetén: 3.472 Ft
Szundikendő: 1.500 Ft
Cérnakesztyű: 500 Ft
Takaró: 3.500 Ft
Body 1: 2.000 Ft
Body 2: 1.500 Ft
Szalagok: 500 Ft
Összesen: 12.972 Ft

És ezek még mindig nem prémium kategóriás termékek, mert pl. egy babatakaróért néhol 10.000Ft-is elkérnek!

Remélem a Green-es lányok, fiúk örömmel fogadják majd a cikkemet! Ezúton is szeretném megköszönni, hogy mindig olyan kedvesen fogadtok!

Készítette: www.pelenkatortak.blog.hu by Vé

tabla2.jpg

 Köszönjük Vé ezt a gyönyörűséget! Bizony, bizony sokszor megéri előre gondolkodni és bejárni, amikor időd engedi, hiszen a naponta frissülő árukészletben bármikor akadhatsz ilyen hasznos darabokra. Az árdifferencia pedig magáért beszél.. Úgyhogy : TURIZÁSRA FEL, mi várunk Titeket :)

Ha nem budapesti vagy, akkor sem kell lemondanod

ezekről a kincsekről, mert itt tudsz tőlünk vásárolni:

Green&Go WEBSHOP

Vé blogját itt találod, nézz körül nála is vagy rendelj tőle egy pelenkatortát

Ne feledd, még tart a játékunk, aminek keretében -15% kedvezményt kaphatsz a következő vásárlásod végösszegéből. Részletekért keresd FACEBOOK oldalunkat

15_kedvezmeny_1.png

WEBSHOPUNKBAN MÁR A TAVASZI ÁRU KÖZÖTT VÁLOGATHATSZ

insta_tavasz.jpg

kovess_minket_facebookon_2.png

Fogas kérdés – melyik ruhát melyik fogasra?

 

woman-309719_340.png

Arról már többször írtam, hogy nem elég egy ruhát megszerezni, meg is kell tudni tartani.

Nem mondom, hogy könnyű, hiszen a folyamatos viselés, mosás, szárítás és tárolás hatására könnyen tud veszíteni eredeti formájából, illetve kisebb nagyobb hibákkal tud kiegészülni az amúgy makulátlan külalak.

Az imént felsoroltak közül legtöbben a mosást mondanák a legnagyobb rizikó faktornak, de a helytelen tárolás éppúgy okozhat csúnya károkat.

De hogyan tároljuk helyesen a ruháinkat?

 

Mit akasszunk és mit ne?

Először is nem árt tisztázni, hogy bármennyire is minden lány álma egy minimum 60 négyzetméteres gardrób szoba tele állványokkal, amin minden darab külön vállfát kap, ez inkább rémálom lenne a ruháid számára, mintsem rózsaszín lányregény.

8effab80-020f-0132-0751-0eae5eefacd9.png

Minden lány álma: SJP gardróbja

 

Vannak ugyanis olyan darabok, amiket sosem szabad felvállfáznod, a tiltólista igen egyszerű:

KÖTÖTT RUHÁK (pulóverek, egyberuhák, mellények)

 

Minden mást- ha kedved tartja és van elég helyed- nyugodtan kivállfázhatsz. Vannak akik a pólók vállfázását sem ajánlják, mert könnyen elveszthetik alakjukat, de egy jó vállfán nem érheti őket kár.

 

Milyen a jó vállfa?

Tovább

Mire figyeljünk, ha kiegészítőt vásárolunk használt ruha boltban?

 

Ahogy az előző posztban már olvashattátok, mire érdemes odafigyelni, ha ruhát vásárolunk, illetve mik lehetnek a rejtett hibák, most megosztom veletek, hogy mit vegyetek alaposan szemügyre, ha új kiegészítőt szereznétek be.

Nagyon fontos most is kiemelnem, hogy ezekre nem csak a másodkézből vásárolt termékeknél kell odafigyelni, hanem akár egy fast fashion boltban is találkozhatsz hibás termékekkel. Egyszerűen akárhogy is próbálja egy üzlet kiszűrni a sérült termékeket, LEHETETLEN 100%-os eredményt nyújtani e téren. És ezt minél előbb megjegyzed, annál kevesebb lesz otthon a „miért nem nyitottam ki jobban a szemem” felkiáltás.

bags-2250749_340.jpg

Ezt a tényt a hétvégén sikerült is magamnak igazolnom, amikor egy tényleg gyors kört futottam le az egyik kedvenc fast fashion boltomban és szomorúan konstatáltam, hogy habár még csak szét sem néztem, pláne nem vettem elő a ruhákkal kapcsolatos „szaktudásom” egymás után jöttek szembe velem a hibás termékek.

Szóval figyelj, figyelj, figyelj!

 

 

Nem győzöm hangsúlyozni és sajnálom, ha már kiborítalak vele, de PRÓBÁLJ!

Ha ezzel megvagy, ne állj meg ennyinél, és nézd át egy jó fényviszonyokkal rendelkező helyen. Akkor is, ha ez a bolt másik fele vagy ha egészen a bejárati ajtóig kell előre csörtetned. Ha nem bízol magadban, ne szégyelld az eladók segítségét kérni. Hozzám is hoznak oda naponta különböző termékeket, amit tudok elmondok róla. (Ha épp máshoz irányítalak, akkor csak azért teszem, mert épp nincs bent a kontaklencsém, nyugi) FOGUNK SEGÍTENI, CSAK SZÓLJ!

Itt már leírtam, hogy mit nézz át egy-egy ruhadarabon, most pedig következzen, hogy mire figyelj, a különböző kiegészítőknél.

Övek

 

buckle-210449_340.jpg

Szerintem az öv fogyóeszköz. Akármiből is van, akárhogy is vigyázol rá, ebből a kapcsolatból nem lesz holtomiglan-holtodiglan. Ezért nálunk is viszonylag sok fogy belőle, szeretitek, keresitek, de nem árt figyelni, ha:

 • mállik az anyag

NE VIDD EL! Mállás sajnos lehet teljesen új öveknél is, okai között szerepel a helytelen tárolás. Használt ruhákkal foglalkozó üzletekbe zsákokban, szatyrokban érkezik az áru, ahol egy kis víz vagy pára éri és máris elkezd tönkremenni az anyag..

 • hiányzik az övcsatról a tű

Ugyan lehet már kapni mindenféle övcsat tartozékot, biztos hogy megéri ezzel foglalkozni?

 • ha hiányoznak strasszok, kövek

Ha már a díszítés sem tökéletes, hogyan várhatod el, hogy megkoronázza az outfittedet?

Ezt a képet a hétvégén fotóztam. Első ránézésre semmi hibát nem látsz, de ha alaposabban megnézed, látni fogod, hogy egy pici strassz bizony már megadta magát. Nagyon tetszett az öv, első körben még fel is merült bennem, hogy majd szerzek hozzávaló strasszt és sufnituning megoldással otthon helyre igazítom, de ! 2 kérdés merült fel bennem:

 1. ha egy leesett a többi is nagy valószínűséggel csak ideig óráig marad rajta az övön.1,
 2. akarom én ezt állandóan pótolgatni és időt és energiát fektetni bele?

 Nem akartam, öv vissza, Niki el. Majd találok jobbat. Neked is azt tanácsolom, hogy kövesd a példám. (ha csak nem vagy egy született otthon kreatívkodó művészlélek)

 ov_1.png

itt a bűnös: csak egy apróság, de intő jel lehet

 • vászonból vagy másfajta textilből készült darabot vásárolsz és az öv végén nincs rendesen eldolgozva a varrás

 

A legtöbb textilből készült öv végére egy kis fém záró lapot tesznek, hogy biztos ne tudjon a varrás szétbomlani. Ha ez már most hiányzik, illetve kesze-kusza szálak állnak mindenfelé a rendszeres hordás hatására majdnem biztos, hogy nagyon gyorsan tovább fog romlani ez az állapot.

 • szintén vászonból készült öveknél szoktak olyan csatot használni, aminél nem a tű-s megoldást választják, hanem úgynevezett foggal biztosítják a megfelelő pozícióját. Habár elsőre ránézésre tökéletesnek tűnik az öv, mindig próbáljuk ki, hogy nincs-e kilazulva ez a fog, megfelelően rá tud-e szorítani az anyagra
 • műbőr öveknél vigyázzunk a „megtört” darabokkal

 Nem csak azért, mert az életben nem lehet őket kiegyenesíteni, hanem azért is, mert a törés hatására hullámokba rendeződő anyag pillanatok alatt a mállás csúnya útjára fog kerülnii.

 

Táskák

 bag-1844806_340.jpg

Tapasztalatom alapján sokszor egy-egy különlegesebb táskára úgy felcsillan az ember szeme, hogy elfelejti megnézni, mivel is áll szemben valójában, pedig a csinos külcsín sokszor borzalmas belsőt takar. De legalábbis nagy mértékben hibásat.

Ne hagyd magad elkápráztatni egy népszerű márkalogó által, ezeket vedd alaposan szemügyre:

 • Itt is, mint minden műbőr darabnál kezd azzal, hogy átnézed az anyagot. Különösen ügyelj a szélekre, illetve a táska aljára, valamint a vállpántra. Keresd a berepedezéseket, az apró leválásokat.
 • ezután nézd meg a belsejét,

 

-mennyire bolyhos az anyag

-nem látsz- e szakadást

-különösképpen a zsebeknél legyél figyelmes

 • nézz át minden cipzárt és csatot, ne otthon derüljön ki, hogy nem tudod becipzárazni a leggyönyörűbb táskát, amit valaha láttál

Persze előfordul, hogy olyan szerelem alakul ki, hogy mindenképpen –akár egy komplett cipzár csere árán is- elviszed a táskát. Ha így döntesz, körülbelül ezekkel az árakkal kell számolnod:

http://www.cipeszmester.hu/taskajavitas/taska-javitas#

heart-864114_340.jpg

 •            A táskáknál az egyik legsarkalatosabb pont, a fül/pánt és a táska testének találkozása. Nagyon alaposan nézd meg, mert lehet, hogy előtted lévő gazdája annyira leterhelte , hogy már egy kisebb fuvallat hatására is könnyen búcsút int egyik a másiknak.
 •             Nézd meg, hogy kényelmesen tudod-e hordani

Már több ízben panaszkodtak arra, hogy egy viszonylag rövid vállpánttal rendelkező táskát nem tudtak kényelmesen hordani, ezért inkább nem is hordták. Te gondolkodj előre! Próbáld magadhoz, gondold végig, hogy egy pufibb kabát viselésénél is kényelmesen viselhető-e, és ha nem, akkor szereted-e kézben hordani a táskát. Apró dolog, de annál fontosabb.

 • ha fakó színű műbőr vagy bőr táskával találkozol viszont még van remény, ugyanis mindkét anyagot fel tudod élénkíteni, csak egy kicsit meg kell boxolnod az anyagot a megfelelő színnel. Ilyen spray-ket, illetve krémeket már bármelyik nagyobb cipőboltban találsz és egy kis időráfordítással magadat is meg tudod lepni, milyen eredményeket tudsz elérni.

 

Ha a cipőknél is kíváncsi vagy a legfőbb tudnivalókra, itt találod az erről megjelent cikket. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az INDEX csapatának, akik megjelentették a "mire figyelj, ha használt cipőt vásárolsz" című írást az oldalukon és ennek köszönhetően, eddig több, mint 6000 olvastátok el. JUHÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!!!!!!!!!!!

Köszi Csilla (Green&Go telephely vezető) a segítséget <3 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

 

Vásárolnál Nálunk? A távolság nem akadály!

Itt megteheted: Green&Go webáruház  

 

kovess_minket_facebookon_2.png

Egy leendő hercegné nyomában

Meghan Markle stílusa a klasszikus darabokra épül

 

Habár a királyi udvarban szigorú dress code van érvényben, a hercegné és leendő sógornője mégis csodásan tudják ötvözni a szolid, de klasszikus darabokat a modern trendekkel.

Meghan Markle gardróbja is tele van jól szabott „basic” darabokkal, lássuk hogyan dobja fel ezeket egy-egy alkalomra:

1. RED CARPET LOOK

 2016-ban így jelent meg a Briliáns elmék(Suits) 5. évadának premierjén Los Angelesben.

image.jpg

A fekete garbó szinte minden hölgy ruhatárának kötelező darabja, Meghan Markle szerint még a vörös szőnyegen is bátran viselhetjük egy különeleges cipővel.

1290_2.png

itt találod                                                                    itt találod

 

És válassz hozzá egy egyszerű szabású fekete szoknyát, amihez már csak egy minden tekintetet vonzó cipőt kell találnod.

3290_1.png

itt találod                                              itt találod

 

2. STREET STYLE

7ac903e4-7fdc-4bb1-929c-206251167c01.jpeg

A klasszikus fehér felső -legyen akár ing, póló vagy egy kényelmes pamut felső- egy farmernadrággal Ms. Markle egyik kedvenc utcai viselete. Lesd el tőle, hogy milyen ügyesen visz egyediséget ebbe a hétköznapi szettbe, hol egy kalappal, hol pedig egy színes sállal.

 

1690_2.png

                                              itt találod                                                 itt találod

És válassz hozzá egy skinny tipusú feszes farmert, akár sötét, akár világos színben.

3590_-.png

                                                  itt találod                                                         itt találod

 

3. TELEVÍZIÓS SZEREPLÉS

Az NBC-n futó Today Show felvételén ebben a gyönyörű Jill Jill Stuart ruhában jelent meg, mint egy igazi bombázó. 

1511779235695.jpg

A piros szín kiemel a tömegből, ráadásul ebben a szezonban nagyon divatos is, de az egyszerű letisztultság teszi igazán ellenállhatatlanná ezt a ruhát. Ne bonyolítsd túl, válaszd hozzá Katalin és Meghan egyik kedvenc cipőjét, a szolid bézs magassarkút.

2990_-.png

itt találod

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

 

Vásárolnál Nálunk? A távolság nem akadály!

Itt megteheted: Green&Go webáruház  

 

kovess_minket_facebookon_2.png

Te tudod mire figyelj, ha másodkézből vásárolsz ruhát?

 

Mára egyre többen keresik a second hand boltok nyújtotta kínálatot, mert amellett, hogy pénztárca barát áron lehet kifogni igazi kincseket vagy kuriózumnak számító darabokat, sokkal egyedibbé tudjuk tenni a megjelenésünket.

Régen a használt ruha kifejezés még magában foglalta a hibás, elhasznált darabok jelenlétét is a grandiózus kosarakban, azóta viszont fordult kocka, méghozzá nem is kicsit. Mára az ilyen ruhával foglalkozó boltok között is vannak olyanok, ahol a lehető legtöbb hibát már válogatás során kiszűrik és ezeket a ruhákat már nem is küldik a boltok állványaira. Mi a Green and Go-nál is arra törekszünk  hogy minnél kevesebb hibával vagy esetleg hiba nélkül tudjuk értékesíteni készletünket, viszont azért itt sem árt, ha  mi magunk is átvizsgáljuk vásárlás előtt a kiszemelt darabokat.

Persze nem csak a használt ruha üzletekben jönnek neked majd jól az itt leírtak, hanem érdemes ezeket a szempontokat szem előtt tartva átnézni a kosaradat bármilyen ruhaboltban is jársz. Velem például már előforult, hogy egy fast fashion boltban sikerült anyagában apró lyukakkal „díszített” felsőt vennem vagy olyan ruhát, aminek már a varrása több helyen szét volt pattanva. Persze ezeket a kis bibiket ki lehetett volna szűrni, de az ember hajlamos azt gondolni vadonatúj ruhákat árusító boltról, hogy minden darab makulátlan állapotban van. Pedig hibák mindenhol becsúszhatnak, akár a szállítás, akár a kipakolás, akár a próbálás alatt, ezért mielőtt azon bosszankodnál, hogy megint sikerült egy olyan dolgot vásárolnod, amivel jó esetben még bőven lesz munkád mutatom a főbb a hibalehetőségeket.

 

Mire figyeljünk a nadrágoknál?  

 

pants-855177_340.jpg

 

 • Minden gomb, patent a helyén legyen- ez azt hiszem a legalapvetőbb kritérium
 • Nézzük meg, hogy a cipzár megfelelően betölti-e a szerepét, nem hiányzik-e egy darab a fogazatról, felső és alsó szalagvégek éppek, sértetlen állapotban vannak-e. Tapasztalatom szerint attól, hogy egy cipzár komplett cserére szorul, nem érdemes lemondani egy márkás, újszerű állapotban lévő darabról, de mindenesetre jó ha tudjuk még vásárlás előtt, hogy ezzel a plusz költséggel számolnunk kell.

zip-390862_340.jpg

 • Érdemes megvizsgálni a nadrág ülepét, mennyire van elvékonyodva az anyag.

        Lehet, hogy a nadrág többi részén még nem is látszik a viseltesség, de ha a fenék résznél már jócskán                  kopott az anyag, szörnyen kellemetlen szituációkba keveredhetünk, hiszen egy óvatlan hajolásnál vagy                  guggolásnál egy pillanat alatt elpattanhat az anyag...mivel már nem a 2000 évek elejét éljük, amikor                      Christina Aguilera még Xtina néven futott, és effektív fenék rész nélküli nadrágokban parádézott, inkább                vizsgált meg ezt a sarkalatos pontot vásárlás előtt.

 • Különösen a farmereknél könnyen megállapítható a térdhajlathoz eső részből, hogy mennyire viseltes már a darab. Itt szintén figyeljük rá, mennyire jelentős az elvékonyodás. Ha a farmer többi része még viszonylag jó állapotban van, csak a térdnél látszik a kopás, még mindig készíthetünk belőle az évek óta töretlen sikernek örvendő "szaggatott farmert."

img_20180116_223552.jpg

 • vizsgáljuk át a zsebeket is, nincsenek-e kiszakadva, illetve mennyire bolyhosak. Lehet, hogy valamit új áruként hirdetnek, de a zsebek állapota mindig elárulja a darab valós állapotát

no-money-2070384_340.jpg

 • Nézz szét derék részen is,hiszen ott is megmutatkozik az elhasználtság jele.
 • Bársony nadrágok esetében az elvékonyodás, illetve használtság jele a fent említett területek (térd-popsi-derék) kifényesedése. 
 • ha rugalmas anyagú nadrágot vásárolsz és van övtartója, érdemes megnézni a bújtatók illesztését. Ha itt van szakadás, gyakran fel sem tűnik elsőre, külön figyelmet kell fordítani ennek a résznek az átbogarászására. Mivel sokszor ebbe kapaszkodunk, mikor próbáljuk ezeket a feszes darabokat magunkra erőltetni, nem csoda, hogy nem bírják sokáig a strapát.

belts-1583217_340.jpg

 

 • Ha strassz vagy bármilyen más díszítő elem van a nadrágon, nézzük át figyelmesen, nem hiányzik-e belőle. A legszebb minta is könnyen vállhat igénytelenné, ha a strasszok helyén csak megmaradt ragasztófoltok  éktelenkednek.
 • Főleg rövid és úszónadrágoknál érdemes kicsit széthúzni a derék gumis részét. Ha recseg, ropog, vagy apró szakadásokra jellemző hangokat ad ki, akkor bizony ez a gumi elérett és minimum egy teljes cserével kell számolnunk. Ez előfordulhat teljesen újnak tűnő, cimkés nadrágokkal is
 • Lehet, hogy a nadrág, amit kínálnak pont a méretednek megfelelő számozású, de az könnyen benne van a pakliban, hogy előző tulaja már ilyen-olyan módszerrel megkurtította a hosszát. Én is láttam már rá példát, hogy egy hölgy derékban magához mérte a kiszemelt darabot, aztán sitty-sutty próba nélkül el is vitte és csak otthon vette észre, hogy ez bizony hosszban rövid lett. Van, hogy még nincs minden veszve, mert vissza lehet bontani a felhajtást, de sajnos az is előfordul, hogy valaki sufni tuning módra ollóval esett neki szegény nadrág-áldozatának. Nem tudom elégszer hangsúlyozni, próbálj fel mindig mindent vagy ha nem saját részre vásárolsz, mérj le minden fontos paramétert, ne elégedj meg csak a derékbőséggel.

copilot-style-201505-1431449885027_cutting-jeans-03.jpg

 

És mi a helyzet a felsőknél?

 

e5d60411c949a7b5eddc4f068390259c.jpg

 

 • Főleg az ingeknél a kopottságot ne csak nyakrésznél nézd, hanem szánj időt az ujjaira, a vállrészre is.
 • A vállnál érdemes figyelni, hogy a helytelen tárolás miatt nincs-e kinyúlva, a fogas nem hagyott-e benne maradandó nyomokat. Különösen pólóknál lehet észrevenni, hogy az elhasználtság jele a váll kifehéredésében is megmutatkozik.
 • „Ha a nyakrész buborékos”- magyarázta Csilla (Green&Go salgótarjáni telepvezető). Bevallom őszintén először egyáltalán nem értettem , hogy mi az, hogy buborékos és mivel mi nem is árulunk ilyen darabokat nem is láttam még "buborékos nyakú" ingeket.

        Gergő (Green&Go ügyvezető) viszont kifejtette nekem, hogy a hólyag (buborék) ezért keletkezik, mert a két vékony összevasalt, ragasztott, esetleg vetexelt anyag elválik egymástól és levegő megy közé. Szóval egy a lényeg: ilyen inget ne vegyetek, mert ez a helyzet már javíthatatlan. 

shirts-428600_340.jpg

 • Azt a legtöbben tudjátok, de azért leírom, hogy ha a hónalj résznél sárga foltok éktelenkednek, jobb a boltban hagyni a darabot. Ezek olyan foltok, amiket már nem tudsz helyreállítani a legszuperebb mosószerrel sem. :(
 • Ha kötött áruról van szó, érdemes végignézni, hogy nincs-e olyan szálkihúzódás, amit már nagymama horgolótűje sem tud a helyére applikálni. ( Ha csak egy pici ilyen hibával szembesülsz, ebben a cikkben leírjuk, hogyan mentsd meg az amúgy még gyönyörű pulóvered)
 • Amikor olyan felsőt próbálsz, amire valamilyen matrica van rávasalva, nézd meg a széleit, nem tapasztalsz-e felvállást, illetve nincs-e berepedezve.
 • ha csipke található a felsőn, pláne ha az ujj résznél, nézd át jól, hogy nincs-e benne szakadás. A csipke olyan finom anyag, hogy egy pici összeakadás egy fogassal is tehet benne visszafordíthatatlan károkat. 

lace-876415_340.jpg

 • Ha a felső ujja bolyhos, esetleg a darab egészében ruha borotváért kiállt, érdemes elgondolkodni a vásárláson. Ami egyszer kibolyhozódik, hajlamos az anyag ronda kis göböket létrehozni, az egy borotválás után is újra és újra ki fog bolyhozódni, miközben a karbantartás alatt az anyag folyamatosan vékonyodik. Nem mondom, hogy ne vedd ezeket a darabokat, de legyél sokkal figyelmesebb, amikor azt vizsgálod, mennyire van elvékonyodva az anyag, esetleg nem fog-e hamar kilyukadni.
 • vannak azok a nagyon kellemes, szinte semmi anyagú felsők, amikről az ember általában nem tud lemondani. Ahogy észrevettem, ezeket a fast fashion üzletek még megdobják egy igazán csábító árral is... és te persze hogy a legnagyobb örömmel vásárolod meg. Nos, ezek azok a felsők, amik képesek önpusztító módon saját anyagukban kilyukadni. Szóval figyelj, figyelj, figyelj!
 • Ha olyan darabot vásárolnál, amin gomb van, nézd meg, hogy megvan-e mind, illetve megfelelően vannak-e rözgítve és a cipzárakat is mindig csekkold.

button-1527087_340.jpg

 

 • A nagyon finom, extra törődést igénylő pulóvereket sokszor nem részesítik ilyen bánásmódban, ezért mosás, szárítás során hamar összemennek . Így fordulhat elő, hogy például egy XXL-es férfi felső körülbelül egy M-esnek felel meg. Ne elégedj meg azzal, hogy számozás szerint azonosítod a méreted, próbáld fel vagy mérd le a hosszúságokat. Ami gyanúsan kicsinek tűnik, az bizony kicsi is!

 

 Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg másokkal is!

 

Vásárolnál Nálunk? A távolság nem akadály! Itt megteheted : Green&Go webáruház  

 

kovess_minket_facebookon.png

 

Kérdeznél a témában ? Itt megtalálsz: nikolett. gerzsenyi@greenandgo.hu

 

 

header nav li a { padding: 12px 0px !important; font-size: 11px !important; }